Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anklagad knarksäljare nekade i rätten

Mannen hävdar att han skulle ha amfetaminet själv.

Annons

I november i fjol fann polisen nära 67 gram amfetamin i 51-åringens bostad i Ljusdal. Där fanns också en våg och små påsar. Åklagaren tror att mannen tänkte sälja knarket vidare till andra.

I onsdags hölls rättegången i Hudiksvalls tingsrätt. Mannen uppgav att han inte alls tänkte sälja, utan skulle ha amfetaminet själv.

– Han köpte ett större parti för att få ett bättre pris, sa hans advokat K-G Myhrberg.

51-åringen är också åtalad för brott mot en man vid två tillfällen i fjol. Det ena brottet rubriceras som övergrepp i rättssak och det andra som olaga hot.

Den drabbade har tidigare hotats av 51-åringen och vittnade mot honom i en rättegång år 2010. Den gången dömdes Ljusdalsbon till fängelse för bland annat narkotikabrott. Två månader efter rättegången ska 51-åringen ha träffat på mannen och sagt att han "satte dit" honom.

– Han sa att han skulle skicka folk efter mig.

Men 51-åringen nekar till de nya anklagelserna om hot. Han uppgav att han såg mannen på resecentrum i Ljusdal, men inte ens talade med honom.

Ljusdalsbon är även åtalad för ringa narkotikabrott, skadegörelse och för att ha haft en hembränningsapparat i bostaden. Åklagaren vill att han ska dömas till fängelse.

Mannens advokat ansåg att han borde få en annan påföljd med tanke på hans dåliga hälsa. Domen meddelas om drygt en vecka.

Mer läsning

Annons