Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson gästade Ljusdal

/
  • När Vänsterpartiets vice ordförande Ulla Andersson besökte Ljusdal passade hon på att få en pratstund med anställda på Riokompaniets dagverksamhet. En av dem är Fatima Abasi som arbetat på Riokompaniet i sex månader.

På fredagen fick Vänsterpartiet i Ljusdal besök av partiets vice ordförande, Gävlepolitikern Ulla Andersson.

Annons

Efter att öppet ha kandiderat till posten som Vänsterpartiets nya ledare under hösten fick Ulla Andersson från Gävle nöja sig med att bli vice ordförande efter Jonas Sjöstedt. På inbjudan av Vänsterpartiet i Ljusdal besökte hon under fredagen arbetsmarknadsenheten och fick en guidad tur på kommunens dagverksamheter.

– Det är jättekul att ha henne här. Det är bra för henne också att se hur det ser ut ute i kommunen, säger Kenneth Forssell (V).

Efter en presentation av arbetsmarknadsenheten besökte Ulla Andersson tillsammans med partikamraten Kenneth Forssell och K-G Englund, chef för arbetsmarknadsenheten, Riokompaniets dagverksamhet. Turen gick sedan till butik Unik och Beroendemottagningen.

Ulla Andersson var positiv till verksamheterna men menar att Vänsterpartiet önskar se att staten tar ett större ekonomiskt ansvar.

– Att ge människor en anställning är en bra lösning och arbetet som görs här i Ljusdal borde spridas till andra kommuner. Men staten borde kunna betala för det, säger Ulla Andersson.

I torsdagens Ljusdals-Posten publicerade Ulla Andersson och Kenneth Forssell en gemensam debattartikel där de presenterar ett generationsväxlingsprogram. Programmet syftar bland annat till att få in unga människor på arbetsmarknaden och vidareutbilda befintlig arbetskraft inom vård och äldreomsorg.

– Det gäller att matcha arbetskraft med de arbeten som faktiskt finns. Vi vet att vi kommer att ha stora pensionsavgångar inom äldreomsorgen i Ljusdal. Men det hänger också samman med psykisk ohälsa, att gå arbetslös bryter ner en människa, säger Kenneth Forssell.

Mer läsning

Annons