Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikanska söker rötter i Ygsbo

/
  • Linda Pauline Pehrsdotten Weglin studerar boken

Midsommar på Stenegård i sjunde avsnittet av Allt för Sverige. Huvudperson i avsnittet är sheriffen Shastin Corona från Florida, som har sina rötter i gården Rist i Ygsbo, Färila.

Annons

I serien Allt för Sverige har tittarna fått följa åtta amerikanska medborgare som är på jakt efter släktingar i Sverige. Nu återstår endast två avsnitt. På söndag är handlingen flyttad till Hälsingland. Det blir midsommar på Stenegård och det blir en jakt efter släktingar till Shastin Corona.

Vad programmet kommer att innehålla, förutom midsommarfirandet på Stene, är en väl förborgad hemlighet. Sveriges Television berättar ingenting om vilka släktingar de amerikanska besökarna får träffa. Huvudpersonerna får heller inte berätta någonting.

En som kommer att vara klistrad vid apparaten på söndag är Linda Pauline Pehrsdotter Weglin i Ygsbo, femmänning med Shastins barn. Hon har gjort egna efterforskningar i släktleden.

I söndagens avsnitt är det således Shastin Coronas tur att vara huvudpersonen. Hon bor i San Augustin i Florida och jobbar som polis på Sheriff Department armed robbery. Det är således poliskontoret på avdelningen för beväpnade rån. Kollegorna kallar henne "Spider Monkey" då hon brukar kasta sig över sina offer bakifrån.

Om Shastin lyckas söka sina rötter hela vägen bakåt, vilket vi således inte vet, så kommer hon att hamna på gården Rist i Ygsbo. Där bodde Karin Wikström men familjen flyttade så småningom till Simeå och utvandrade därifrån till USA.

Karin gifte sig och fick efternamnet Jonsson Kjellson. Karin fick dottern Anna, som fick dottern Karen som är mamma till söndagens huvudperson Shastin.

Mer läsning

Annons