Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt talar för rustat Kläppa

Allt talar för att fritidsgården i Kläppa rustas och verksamheten blir kvar där.

Annons

Ungdomsstrategen och fritidsgårdschefen Esbjörn Johansson och Kläppa fritidsgårds föreståndare Bengt Knapp redogjorde för sin och verksamhetens syn på frågan på kommunstyrelsens informationsmöte på torsdagen.

Det finns en projektering som visar att det kostar 5,3 miljoner kronor att rusta Kläppa fritidsgård. Då handlar det bara om en renovering av nuvarande ytor och att övervåningen endast blir utrymme för fläktutrustning.

– Det har i princip inte gjorts något på 25 år och vi har i flera år levt med en osäkerhet kring vad som kommer att hända. Därför är det, inte minst för ungdomarnas skull, bra med ett beslut i frågan så att vi har något att rätta oss efter och kan utveckla verksamheten som gått i stå en aning, sa Esbjörn Johansson.

Kommunalrådet Roland Bäckman (S) sa att det är dags att sätta ner foten i den segslitna frågan och att han vill ta ett beslut på nästa kommunstyrelsemöte i januari.

– Så gå tillbaka till era partier inför och ta en funderare hur ni ska se på frågan och den projektering som är gjord för Kläppa fritidsgård.

Mer läsning

Annons