Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler turister söker sig till Järvsö

/
  • En ökad uthyrning med 44 procent i sommar är fina siffror för kvartetten som har jobbat på Destination Järvsö, från vänster, Victoria Jonsson, Ann-Sofie Mickelsson, Anna-Lena Wallin och platschef Maja Frost. De har haft 850 bäddar att hyra ut.
  • Åke Daniels är en av dem som ökat uthyrningen till turister i sommar. Han är mycket nöjd med samarbetet med Destination Järvsö. – På deras hemsida syns interiörerna också, säger han.

Stuguthyrningen genom Destination Järvsö ökade med 44 procent under sommaren.

Annons

Uthyrningen på vandrarhem ökade lika mycket.

Beräkningarna baseras på omsättningen.

Vintersäsongen är fortfarande mycket större än sommarsäsongen. Vintern, som räknas från jul till påsk, omsätter sju miljoner kronor. Sommarsäsongen, som är kortare, omsätter ungefär en miljon kronor.

– Vi har räknat på de bokningar som gjorts här, stuguthyrarna bokar även själva, påpekar Maja Frost, platschef på Destination Järvsö.

– Så det finns absolut potential att ta emot fler gäster på sommaren, konstaterar hon.

Samarbetet med en holländsk resebyrå är en av orsakerna till den stora ökningen. Många holländare har besökt Järvsö i sommar. Bergscykelparken har dragit mycket folk, liksom hälsingegårdarna.

– Att hälsingegårdarna blev världsarv har märkts jättemycket. Turister prickar av dem och vill ofta se alla hälsingegårdar i landskapet.

Publicitet i nationella medier har bidragit till besöksfrekvensen.

Destination Järvsö samlar företag och jobbar med marknadsföring nationellt.

– Det tror jag absolut har bidragit till att fler kommit hit, säger Maja Frost.

Mer läsning

Annons