Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vill hjälpa Kevin

/
  • Kevin Hansson får brev och gåvor från när och fjärran. Många har imponerats av hans hjälparbete och han tänker fortsätta.

Historien om hur Kevin Hansson i Färila gav bort alla sina sparpengar till sjuka barn har spridit sig i hela Sverige. Nu strömmar brev och gåvor in.

Annons

– Det känns bra att de uppskattar det men det var ju inte det som var meningen, säger Kevin och visar upp en hög med brev han mottagit de senaste dagarna.

Somliga vill bara berätta hur imponerade de är medan andra vill skänka pengar. En man från Skåne hörde av sig och ville betala tillbaka hela beloppet, 800 kronor, som Kevin skänkt till avdelning 19 på Hudiksvalls sjukhus. Men Kevin själv har ett bättre förslag på vad han och andra kan göra om de vill hjälpa till.

– De kan köpa saker till barnavdelningar där de bor istället, säger han.

Runt halsen har Kevin ett halsband med sitt namn ingraverat. Det kom i ett kuvert från en familj i Sala som måste ha läst om Kevin i någon av alla de tidningar som hört av sig senaste dagarna. DN, Aftonbladet och en egen löpsedel på Expressen, för att nämna några.

Det var aldrig någon tvekan om var de nya pengarna skulle hamna – rakt ner i sparbössan, såklart.

– Jag tänkte att jag skulle köpa lite mer till sommaren. Kanske bollar, hink och spade och sånt, säger Kevin.

Bakgrunden till hans engagemang för avdelning 19 är att han själv spenderat mycket tid där till följd av problem med matspjälkningen.

– Jag såg vad som fattades och vad jag hade velat ha när jag var där, förklarar han.

Mer läsning

Annons