Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholpolicy har fört Hybo AIK till riksfinal

/
  • Från vänster Emil Bennermo, Felicia Cahling, Klara Nordlund, Hanna Bäckman, Sofie Bäckman och Agnes Fredholm representerar Hybo AIK i riksfinalen.
  • De sex finalisterna får full uppbackning av klubbens ungdomar och ledare.

Hybo AIK representerar Hälsingland i IQ Stars riksfinal på Bosön och har chansen att vinna 100 000 kronor.

Annons

IQ Stars vill få alla som idrottar och är mellan 13 och 17 år att säga ja till en smartare livsstil. Alla lag och träningsgrupper – det vill säga både aktiva och ledare – som blir medlemmar i IQ Stars förbinder sig att inte kombinera idrott och alkohol. För att laget ska bli medlem i IQ Stars ska man skriva under på att: alkohol och idrott inte hör ihop, att inte tillåta alkohol på läger eller turneringar. Det här gäller självklart både ledare och aktiva och att inte tillåta ledare eller aktiva att vara bakfulla på träning, tävling eller match.

Det här är regler som Hybo AIK skrivit under på att följa.

När IQ Stars Challenge nu ska utse Sveriges bästa ungdomslag finns Hybo AIK med i finalen.

Uttagningen har skett på nätet där det handlat om en röstning i varje distrikt. Distriktsvinnarna gör upp i finalen på Bosön utanför Stockholm helgen den 6-8 maj 2011.

Hybo AIK har inte så många 17-åringar i sina led. Klubben har bestämt att det är de som tränat flitigast och tävlat mest som kommer att representera klubben. De sex ungdomar som ska åka till Bosön är Emil Bennermo, Felicia Cahling, Klara Nordlund, Hanna Bäckman, Sofie Bäckman och Agnes Fredholm.

Mer läsning

Annons