Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affärsgatan flyttas i nytt centrumförslag

/
  • Framtidens centrum? Så här vill de som skrivit medborgarförslag om Ljusdals centrum se Norra Järnvägsgatan från Coop bort mot Järnvägshotellet.

Dra Norra Järnvägsgatan närmare järnvägen mellan Cooprondellen och Järnvägshotellet och upprätta en detaljplan som gör det möjligt att utveckla handeln i området. Det är en uppmaning från den arbetsgrupp som arbetar med centrumutveckling i Ljusdal.

Annons

Ljusdals kommun och Trafikverket har kontakter i fråga om att ge riksväg 84 en ny sträckning från Kläppakorsningen över Kyrksjönäsvägen till älvbron. Tar Trafikverket över Kyrksjönäsvägen kan Norra Järnvägsgatan bli en kommunal väg och utan riksvägstatus, något som gör det lättare för lokala initiativ för förändringar.

Den grupp i Ljusdal som under en tid arbetat aktivt för att utveckla Ljusdals centrum som handelsområde i stället för Östernäs och som skrivit ett medborgarförslag i frågan kan nu i detalj presentera hur den vill ha det.

Gruppen har tagit fram en skiss som visar hur Norra Järnvägsgatan kan dras nära järnvägen (med en skyddsmur) från järnvägsövergången vid f d Signeuls till korsningen med Stationsgatan (mellan Järnvägshotellet och Centrumhuset).

Meningen är att med denna åtgärd få till en gågata närmast butikerna på nämnda sträcka. Mellan de båda gatorna ska det, enligt förslaget, finnas plats för korttidsparkering och ett par mindre affärshus.

Mer läsning

Annons