Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

950 får dela på 2,3 miljoner efter Dagmar

950 abonnenter får dela på totalt 2,3 miljoner kronor när Ljusdal energi betalar ut ersättning för de strömavbrott som orsakades av stormen Dagmar.

Annons

Under julhelgen drog stormen Dagmar med full kraft in över kommunen, fällde träd som drog med sig elledningar och gjorder elabonnenter i stora delar av kommunen strömlösa.

Strömavbrotten drog ut på tiden och när Ljusdal energi nu ska betala ut avbrottsersättning är det många abonnenter som får maxersättning, 300 procent av den årliga nätkostnaden.

Totalt är det 950 anläggningar som får dela 2,3 miljoner kronor i avbrottsersättning. Ersättning utgår till alla abonnenter, fastboende, fritidshus och näringsidkare, som drabbades av strömavbrotten under kortare eller längre tid.

– Vi följer regler för ersättning enligt den modell som Svensk energi och ellagen föreskriver, säger Jon Johansson hos Ljusdal energi

De kunder som får tillbaka mer än 500 kronor efter avdraget belopp på utskickad faktura kommer att få en utbetalningsavi.  

De som i stället vill ha beloppet inlagt som förskott måste i så fall höra av sig till Ljusdal energi. De som får ersättning med mindre än 500 kronor får detta automatiskt upplagt som förskott.

Mer läsning

Annons