Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

800 000 kronor extra för Stenegård

/
  • I går återtog kommunen driften på Stenegård i Järvsö. Budgeten för resterande sju månader av året ligger på 800 000 kronor.

I går återtog Ljusdals kommun formellt driften av Stenegård i Järvsö och får punga ut med 800 000 kronor extra i år.

Annons

Till detta ska läggas de 1,3 miljoner som redan är avsatta för kapitalkostnader och försäkringar.

Ljusdals kommun har tillsammans med Stenegård i Järvsö AB brutit nyttjanderättsavtalet för anläggningen som bolaget drivit sedan 1 januari 2009. Orsaken till det gemensamma beslutet är att bolaget inte har klarat av driften enligt överenskommelsen.

När det i mars stod klart att avtalet skulle brytas har kommunchefen Nicklas Bremefors och hans medarbetare undersökt vilken organisation och budget som behövs för att den sommarsäsong på Stene som står för dörren inte ska gå förlorad.

Det konstaterades tidigt att trädgården är det mest akuta och i dag är fröer beställda och planterade i kommunens växthus.

Kommunen har också undersökt vilken kompetens i förvaltningen som kan bidra till årets provisoriska lösning. Fastighetsenheten, Gata/park, arbetsmarknadsenheten, Estrad Ljusdal och informationsenheten är några exempel.

Den största utgiftsposten är den yttre miljön inklusive trädgården som kostar 400 000 kronor. Gata/park är ansvarig och arbetsmarknadsenheten bidrar med bland annat feriearbetande ungdom. Det behövs också två eller tre anställda som arbetsförmedlingen delvis avlönar.

På torsdag tar kommunstyrelsen upp budgeten för Stenegårds drift.

Mer läsning

Annons