Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40 miljoner satsas på krog och lägenheter

En jättesatsning är på gång på Öjeberget i Järvsö. För 40 miljoner kan en ny krog och ett lägenhetshotell bli verklighet.

Annons

En grupp lokala företag väntar spänt på Tillväxtverkets klartecken om stödpengar för att sätta igång projektet, som ska genomföras i två etapper.

På sydsidan av Öjeberget planerar de fem lokala delägarna att i en första etapp uppföra en byggnad i två plan som ska inrymma lokaler för restaurang, skid- och cykeluthyrning samt reception med service för olika verksamheter på den södra sidan av berget.

Det övre planet är reserverat för en restaurang med plats för 150 till 180 gäster. Den ska drivas av krögaren Pär Johansson, som i dag driver Växbo krog. Han har länge sett sig om efter en krog på lämplig plats i Hälsingland och nu fastnat för Järvsö.

I en andra etapp planeras att bygga tre hus med mindre lägenheter.

– Behovet är stort av fler bäddar i bygden. För några år sedan antogs en plan där det angavs att 4 000 nya bäddar behövdes i Järvsö. De mindre lägenheterna blir ett bra komplement till övriga verksamheter i bygden, säger Olle Larsson, vd för Järvzoo, en av delägarna i projektet.

För att komma igång med projektet krävs ett besked om stödpengar för investeringen från Tillväxtverket.

– I bästa fall kan vi få ett besked i början eller mitten av juni, säger Olle Larsson.

Mer läsning

Annons