Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

37 000 kronor till Viljan

/
  • Linn Norin (vänster) och Hanna Jonsson (mitten) lämnade i samband med Stefan Sundströms spelning över pengarna till kvinnojourens representanter Emma Brandt, vice ordförande, och Frida Wennberg.

Välgörenhetsfestivalen som arrangerades till förmån för kvinnojouren inbringade 37 131 kronor.

– Det är helt otroligt, säger ordförande Sofia Wennberg. Nu kan det bli tjejjour.

Annons

Hanna Jonsson och Linn Norin bidrar genom sitt projektarbete tillika välgörenhetsfestivalen "Stordôn ve sjôa" med tiotusentals kronor till Ljusdals kvinnojour Viljan. Pengarna kommer enligt jourens ordförande Sofia Wennberg mycket lägligt.

– Vi har pratat om att lägga pengarna på en tjejjour, säger ordförande Wennberg men understryker att det ännu inte finns något styrelsebeslut i frågan.

En eventuell tjejjour skulle inte vara utformad på samma sätt som dagens kvinnojour.

– Den skulle fungera mer som ett öppet forum för tjejer, det ser vi ett behov av, säger Wennberg.

Ordförande Wennberg besökte själv välgörenhetsfestivalen som arrangerades för en dryg vecka sedan men berättar att hon aldrig kunde hoppas på så mycket som 37 000 kronor. Det kunde inte arrangörerna heller.

– Vi trodde ju inte ens att det skulle komma så mycket folk, säger Hanna Jonsson och förklarar att pengarna bara kommer från inlösta inträden.

– Det känns bra att ge så mycket pengar och veta att det är till ett gott ändamål, vi känner oss delaktiga, berättar Hanna och tillägger att de fick högsta betyg på sitt projektarbete.

Mer läsning

Annons