Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring åtalas för misshandel och hot

En 20-årig man åtalas för att uppsåtligt ha skadat en yngre man samt hotat denne till döden.

Annons

I början av april fick en uteservering i centrala Ljusdal göra plats för både misshandel och dödshot. En tjugoårig man åtalas efter händelsen för båda förseelserna som ska ha drabbat en man under 18 år, således rubriceras hotet som olaga hot pojke under 18 år.

Enligt målsägande ska den åtalade först ha hotat honom till döden varpå målsägande lyckats lämna platsen. Efter att ha hunnit några meter ska målsägande ha vänt sig om för att mötas av en springande gärningsman. Den åtalade hoppade då, enligt fler vittnen, mot målsägande som ramlade bakåt och slog armbågen i marken.

Gärningsmannen ska då ha satt sig gränsle över den unge mannen och siktat ett slag som en ung kvinna i sista sekunden avvärjt. Målsägande kunde då lämna brottsplatsen utan en av sina skor. Väl hemma hos en kompis kunde målsägande konstatera att flera skavsår tillfogats armbåge och rygg.

I den stämningsansökan som inkommit till Hudiksvalls tingsrätt framgår att målsägande kräver en ersättning på 11 150 kronor, varav 10 000 kronor avser ersättning för kränkning och 1 150 kronor sveda och värk.

Båda parter är hemmahörande i Ljusdals kommun.

Mer läsning

Annons