Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal värvar från Sundsvalls DFF: "Jättebra för vår konkurrens"

Amanda Hagelberg, fotbollsfostrad i Delsbo IF, lämnar Sundsvalls DFF för spel i Ljusdal. Försvarsspelaren går därmed från elitettan till division 1. – Det känns ljust för mig nu, de (Ljusdal) kan utveckla spelare, säger hon.

20-åriga Amanda Hagelberg fick sin fotbollsfostran i Delsbo IF, men har också spelat för Team Hudik. Nu är hon inne på sin tredje säsong i Sundsvalls DFF, ett lag som just nu ligger under strecket i elitettan. Amanda Hagelberg har varit ordinarie som försvarare i laget de två första säsongerna, men fått nöta bänk 2016.

– Det blev ett hastigt tränarbyte i början av försäsongen, och det har inte funkat så bra. Det har inte känts bra, säger Amanda Hagelberg, som är noga med att poängtera att det inte bara är bristen på speltid som får henne att lämna SDFF.

–Alltså, jag kan inte säga så. Det är inte bara för att jag inte fått speltid som jag byter lag. Jag har mått dåligt och tappat glädjen, säger hon.

LÄS MER: Ljusdals publiksuccé

Först till veckan kommer övergångshandlingarna att skrivas under – men på lördagen när Ljusdal, trea i division 1 norra Svealand, möter Djursholm kommer Amanda Hagelberg att åka och se matchen på Älvvallen.

– Det här känns bra både personligt och utvecklingsmässigt. Jag har haft kontakt med Micke Helmersson (tränaren i Ljusdal) och hade honom som distriktslagstränare. Jag vet hur bra han är helt enkelt, säger Amanda Hagelberg, som kan spela både mitt- och ytterback.

– Det har gått bra för Ljusdal den här säsongen, trots att dom inte har så många nya spelare, säger hon, och nämner några spelare hon känner igen.

–Jag känner Sanna Signeul som varit och tränat i Sundsvall, Karin (Weinacht) och "Vicke" (Victoria Forss) har jag spelat med tidigare. De har haft en bra utvecklingskurva, så det känns ljust för mig också. De kan utveckla spelare i Ljusdal.

LÄS MER: Mittfältaren efter Ljusdals första nederlag

Amanda Hagelberg provade att bo i Sundsvall en kort period, men längtade hem till Hudiksvall.

– Jag har pojkvännen hemma och är nog ganska hemmakär, säger hon och skrattar.

Nu kan hon pendla med Victoria Forss och Karin Weinacht till träningar och matcher i Ljusdal. På söndagen möter Sundsvalls DFF Sirius i elitettan. Det blir Amanda Hagelbergs sista uppdrag i klubben.

– Jag vet inte om jag får någon speltid, men har sagt att jag ska vara med veckan ut, säger hon.

När hon gör sin första match i Ljusdal är oklart. Så här säger Micke Helmersson om värvningen:

– En bra försvarsspelare. Tuff, fysisk och rejäl. Det här är jättebra för vår konkurrens och spelare av den här kalibern är vi jätteglada över att få.