Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal vann till slut

Ljusdal hakar på toppen. Sanna Signeul leder skytteligan.

Allt positivt?

Nja...

– Vi gjorde ingen bra match överlag, tur att det släppte totalt i slutet, säger Sanna som sköt två mål när Ljusdal slog Alnö 2.

Ljusdal fortsätter att vinna fotbollsmatcher. I den haltande division 2-tabellen är man nu bara en poäng efter ledarduon Hille och Stensätra.

Men vägen till segern på onsdagen, när höstomgången drog igång, var inte spikrak.

– Detta var långt ifrån vad vi kan egentligen. Vi pratade mycket innan den här matchen om vikten av att gå in hundra procent. Ändå hade tjejerna inte rätt fokus tycker jag, säger Tomas Wennberg, och fortsätter:

– Det är farligt i lagidrott att lämna över ansvaret till kompisen. Normalt ska Alnö inte ha en chans mot oss, men det här gjorde vi onödigt spännande.

Ljusdal gjorde en rätt slätstruken första halvlek hemma på Älvvallen. Alnö tog ledningen med 1–0, Ljusdal vände till 2–1 mycket tack vare Bami Jonsson som kom in efter 20 minuter och slet sönder det högt stående och stundals stela bortaförsvaret med sin snabbhet. Bami satte 1–1 med ett distinkt avslut i bortre, och spelade fram Sanna Signeul som satte 2–1 i öppet mål. Dessförinnan hade Sanna ett nästan identiskt läge, men brände.

Alnö kom dock tillbaka, och gjorde 2–2 i den 36:e minuten, bara en minut efter Ljusdals 2–1-mål.

Ljusdals spelövertag i den andra halvleken var bastant. Men skärpan på planens sista tredjedel fanns inte där – Ljusdal sprang mycket offside och kostade på sig en hel del missade målchanser.

Det var med kvarten kvar som det plötsligt lossnade. Maya Nordborg frispelade Matilda Wennberg som då var behärskad i läget, 3–2.

Bara ett par minuter senare kom kvällens klassmål då Sanna Signeul retfullt skottlobbade in 4–2. Ett mål som tar henne till skytteligatopp med totalt nio fullträffar under säsongen.

– Jag visste att jag låg tvåa i skytteligan innan matchen. Klart det är kul att leda den, men jag är inte nöjd med spelet i dag ändå, säger Sanna Signeul.

En desto mer ovan målskytt fick fastställa Ljusdalssegern till 5–2. Johanna Kämpe slog högerhörnan, och framför målet stötte ytterbacken Josefin Nordborg in bollen.

– Det är nog fem år sedan sist jag gjorde mål, säger Josefin med ett stort smil på läpparna. På grund av ett segdraget skadeelände är hennes framträdanden de senaste säsongerna få.

– Jag har hoppat in en gång tidigare den här säsongen, säger Josefin, som nu spelade en hel halvlek.

– Riktigt skönt.

Och det är just spelare som oftast inte startar Ljusdals matcher som tränaren Tomas Wennberg väljer att hylla.

– Riktigt rolig att se de som inte spelat så mycket leverera. Tove Hemström och Josefin Nordborg var riktigt bra i dag, säger Tomas Wennberg, som dock hade sin allra bästa i högerbacken Jonnah Tönners som for fram på sin kant och bidrog såväl offensivt som defensivt.