Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal obesegrat – och lockar storpublik: "Kul att det är ett så brett intresse"

Ljusdal är obesegrat i division 1 – och nu vet man också hur det känns att vinna.Nykomlingen visade upp ett ramstarkt försvar och knäckte tippade topplaget Gama Upsala inför imponerande 483 åskådare.

– Det är riktigt kul, de här slogs om att kvala till elitettan förra året. Just nu känns det som om vi också ska kriga högt uppe i tabellen, säger målvakten Linnéa Jonsson.

Intresset för damfotboll i Ljusdal är på väg mot rekordnivåer. På två hemmamatcher är snittet 456 åskådare – lika mycket som Ljusdals BK snittade i allsvenskan i vintras.

– Man hör både från bänk och läktare att vi har ett stort stöd. Blir det mål hurrar man och går bollen ribban går det ett sus. Kul att det är ett så brett intresse. Som det ser ut nu så blir vi också säsongens publiklag i Ljusdal, säger Linnéa Jonsson, som svarade för en stormatch mellan stolparna.

TV: Victoria Forss om Ljusdals succéstart

För det blev en söndag med mycket jobb för Ljusdals målvakt. Gamla Upsala dominerade spelet stort och gångerna som hemmalaget passerade mittlinjen under ordnade former var lätträknade.

Försvarsspelet däremot var klanderfritt under 90 minuter.

– Ja, vi krigade i 90 minuter och tappade inte en enda minut vilket vi har haft en tendens at göra. Vi blev aldrig trötta och höll disciplinen hela vägen och jobbade för varandra, säger Linnéa Jonsson, som med hög röst styrde sitt lag rätt då man långa stunder var parkerade utanför eget straffområde.

Och när Gamla Upsala väl kom till skott – då stod hon där och avvärjde.– Det är skönt att hålla nollan, det var väl en boll i ribban, annars hade jag koll. Jag kände mig aldrig orolig, jag är trygg med mina tjejer och de är trygga med mig. Det var den där i ribban i bortre hörnet, men jag har stolparna med mig, säger Linnéa Jonsson.

I stället för ett logiskt mål för Gamla Upsala kunde Ljusdal avgöra. Först i 77:e minuten när Victoria Forss på pass från Matilda Wennberg rann igenom och placerade in 1–0.

Ett desperat Gamla Upsala flyttade upp och då kunde Sanna Signeul slita sig loss till ännu ett friläge och fastställa 2–0 i den 87:e minuten.

– Man blir väldigt rak i ryggen av det här. Men vi är också som bäst när vi får slå ur lite motvind, säger Linnéa Jonsson.

MATCHFAKTA

Ljusdal–Gamla Upsala 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 (77) Victoria Forss, 2–0 (87) Sanna Signeul.¨

Publik: 483.