Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal nollat av Nordanstig

På självmål, i 89:e minuten. Då föll Ljusdal hemma mot Nordanstig, 0–1 (0–0).
– Men hade inte Micke (Wiberg) varit på den så hade det varit någon annan, säger en besviken Örjan Oscarsson efter matchen.

Med en minut kvar av ordinarie tid på Älvvallen blåser domaren Rickard Eriksson frispark till gästernas fördel.

Vänsterbacken Emil Johansson kliver fram och drar på ett skott – som via Micke Wibergs huvud går i mål bakom Elias Akbal i Ljusdalsmålet.

– Jag skriker att jag ska ta den, då ska de släppa. I stället går de upp och ska nicka bort och den skarvas in. Jag hade lätt kunnat boxa bort den, säger målvakten, som i den 76:e minuten räddade hemmalaget mot ett självmål redan tidigare i matchen.

– Jocke Knapp skulle rensa, men tog i lite för hårt.

Elias Akbal var dock på tårna och fick bollen över målburen med liten marginal.

Matchen i övrigt var en jämn historia. Där båda lagens försvarare gjorde vad de skulle.

– Men vi hade ett för dåligt passningsspel. Vi sätter varandra i besvärliga situationer. Vi gör det för svårt för oss, säger Örjan Oscarsson.

– Vi hade tur att de hade lika mycket problem med sitt passningsspel.

Nordanstig är ett lag som hittills i serien har nollat sina motståndare. 0–2 borta mot Norrala, 5–0 hemma mot Vismarå och så 0–1 i lördagens match mot Ljusdal.

– Det känns som att de åker hit för att inte släppa in några mål. De slår bara långbollar, och tyvärr hamnar även vi i det träsket, säger Örjan Oscarsson.

I Nordanstigslägret är humöret mer muntert.

– Det är klart att det är jätteskönt att vinna i slutminuten, säger lagets tränare Love Olsson och fortsätter:

– Det var väl inte helt välförtjänt, det var en ganska jämn match som kanske borde ha slutat 0–0, men vi ber samtidigt inte om ursäkt för att vi vinner.

Han anser att planen var svårspelad och att det var svårt att få till passningsspelet.

– Jag är inte nöjd med vårt offensiva spel i dag, men försvaret är jag väldigt nöjd med. Vi har nollat våra motståndare hittills. Vi har ett väl fungerande försvar med kloka killar.