Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal kan fortfarande nå elitseriekval – Bandypuls sänder fem (!) matcher i den dramatiska sista omgången

Tisdag kväll klockan 19 – då spelas sista omgången i Bandyallsvenskan.
Då krävs det att Ljusdal vinner mot Kalix – en match av flera som livesänds på Bandypuls – samt att övriga resultat går lagets väg.
– Livesport när den är som allra bäst, säger Rikard Bäckman, Bandypulsredaktör.

Tellus är klar seriesegrare, Borlänge och Skutskär åker ur medan UNIK tvingas kvala sig kvar i Bandyallsvenskan.

Men sen återstår bara dramatik inför sista omgången som spelas tisdag 19.00 över hela linjen. Är du Bandypulsanvändare kan du se ALLT av värde live.

– Vilken säsong det har varit i Bandyallsvenskan ändå, känns verkligen som att den serien har höjts i alla nivåer. Sen får vi den här dramatiken i sista omgången... Livesport när den är som allra bäst, säger Rikard Bäckman, redaktör på Bandypuls och projektledare för livesport i Mittmedia.

Förutsättningarna är följande: Ljusdal har möjligheter att vara med och tävla om en plats i elitseriekvalet – två poäng borta mot Kalix krävs till att börja med. Rättvik möter Falu BS i ett rykande hett daladerby, bägge lagen har chans på plats i elitseriekvalet. Lidköpings AIK behöver slå Örebro i sista för att haka på i det racet.

I botten tävlar Kalix, Tillberga och Gripen om att undvika kval för att hänga kvar i Bandyallsvenskan – samtliga matcher där de lagen är inblandade sänds live.

Här är de dramatiska matcherna i sista omgången av Bandyallsvenskan

► RÄTTVIK–FALU

Vinnaren i Daladerbyt säkrar en kvalplats. Vid oavgjort så kan båda missa! Den här matchen är naturligtvis en av den bandyallsvenska säsongens allra största höjdpunkter.

► LIDKÖPINGS AIK–ÖREBRO SK

LAIK har inte jättemånga mål att hämta in på Falu BS och Rättvik – en seger mot Örebro SK kan skicka laget till elitseriekval.

► KALIX–LJUSDAL

Kalix behöver ta två poäng om man inte ska tvingas kvalspela sig kvar i Bandyallsvenskan. Ljusdal behöver vinna för att ha en chans på elitseriekval – och dessutom ha flyt med andra resultat.

► TILLBERGA–NÄSSJÖ

Tillberga ovanför kvalstrecket har en poäng och 13 mål upp på Kalix. Så det skulle kunna räcka med kryss i sista matchen mot Nässjö för att klara sig undan.

► KATRINEHOLM–GRIPEN

Det ska gå vägen för Gripen i Jocke Hedqvists avskedsföreställning. Men för att vara på den säkra sidan i att undvika kval så bör Trollhättegänget ta en pinne mot Katrineholm.