Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal förbereder sig för snöoväder – varnar för att skolskjutsar kan ställas in

Det ser ut att bli rejält med snö i veckan. Enligt prognoser från SMHI kan det komma uppåt 50 centimeter snö – och redan nu har Ljusdals kommun börjat förbereda sig.

Annons

Redan på onsdagsmorgonen drar ett kraftigt snöområde in över Hälsingland. Först på fredag ska det ha dragit förbi och fram tills dess väntar stora snömängder.

Under tisdagen kallade länsstyrelsen till ett möte där bland annat Hälsinglands kommuner, räddningstjänsten och SMHI deltog – allt för att kunna möta det annalkande snövädret så bra som möjligt.

Räddningstjänsten i Ljusdal har gått ut med en varning till kommunens verksamheter om vilka problem som kan vänta de närmaste dygnen.

- Rent allmänt bör man vara uppmärksam på att främst framkomligheten på vägar och andra utomhusplatser blir svår och planera med tanke på detta, skriver Peter Nystedt, räddningschef i Ljusdals kommun, på Ljusdals kommuns hemsida.

Hur väg- och järnvägstrafiken kan komma att påverkas av snöfallet är i nuläget oklart enligt Trafikverket.

Enligt Emma Nordebo Snygg, kommunens gatu- och parkchef, kommer man att lägga extra kraft och fokus på snöröjning ifall ett omfattande snöfall slår till.

Men utbildningsförvaltningen i Ljusdal flaggar för att skolskjutsar kan ställas in om det kommer stora snömängder.