Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal firade världsfredsdagen

Hundratals japanska papperstranor har tillverkats av barn i Ljusdal.

I dag uppmärksammades den av FN instiftade internationella världsfredsdagen i Ljusdal med papperstranor och konsert. En dag vars syfte är att uppnå global vapenvila och ickevåld under 24 timmar. Förberedelserna har pågått några veckor och vikningen av papperstranor har engagerat ett stort antal elever i kommunens låg- och mellanstadieskolor.

– Det hela började med en förflugen idé för cirka två veckor sedan. Vi har barngrupper som kommer till oss på Postbox Ljusdal för att se på vår utställning och då slog det mig att vi kanske skulle vika tranor till världsfredsdagen. När det kommer barn i grupp hit är det roligt att kunna erbjuda dem ett pyssel som har en tanke bakom sig, berättar Göta Frideborg Svensson, konstnär.

Under onsdagskvällen hölls också en Kärleks- och fredskonsert på Postplan i Ljusdal där Celiné Estassy med barnkörer uppträdde tillsammans med PO Andersson och delar av hans teatergrupp från Slottegymnasiet.