Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal dominerade nykomlingsmötet

Två nykomlingar möttes på Ornäs IP.
Ljusdal obesegrade. Hemmalaget med en tuff inledning i bagaget.
Och det var inget snack om saken: de formstarka gästerna avgick med en helt rättvis seger.

Ljusdals IF och Ornäs BK är båda nykomlingar i division 1. Men medan Ljusdal innan söndagsmatchen haft en strålande inledning på säsongen med två segrar och två oavgjorda, har kullorna inte riktigt kommit i kostymen än.

Det var också Ljusdal som skulle komma att dominera matchen, vilket var tydligt redan i inledningen av första halvlek. Victoria Forss matade bollar mot Clara Lönntorp i Ornäsmålet under hela matchen, och fick in första träffen redan efter fyra minuter. Spelet fördes ensidigt på hemmalagets planhalva, och det dröjde hela 18 minuter innan de fick sitt första läge, via ett skott från Anna Sandin.

– Det är inget snack om saken. I första är det Ljusdals match. Vi är inte närvarande och får jaga mycket boll, kommenterade Ornästränare Mattias Bergdahl efter matchen.

Även om Ornäs kom in i spelet alltmer, fortsatte första halvlek i Ljusdals tecken. Innan paus hade de ökat på sin ledning till hela 3–0. 0–2 kom efter att Ornäs tilldelats en hörna. De satsade allt på ett kort och med i princip hela laget i gästernas straffområde hade man inte en suck när Ljusdal plötsligt gjorde en snabb omställning. Sedan lyckades Johanna Kämpe med bravaden att pricka in ett hörnskott direkt i mål.

Det var alltså en rejäl uppförsbacke som väntade Ornäs när andra halvlek drog i gång. De kom förvisso ut bättre och rutinerade Maria Liljenborg reducerade. Men sedan kopplade Ljusdal ett riktigt dödsgrepp och segrade slutligen med 5–1.

Victoria Forss, som liksom lagkamraten Ellika Persson blev tvåmålsskytt i söndagsmatchen, utmärkte sig med sitt hungriga spel framåt.

– Jag är en målsugen och offensiv spelare. Jag vill utmana backlinjen och är bra på att ta löpningar, säger hon.

Med tanke på Ornäs dystra facit så långt, hade hon väntat sig en mer taggad motståndare:

– Vi kom hit med inställningen att vi skulle möta ett revanschsuget lag. Jag hade förväntat mig ett mer aggressivt Ornäs, men vi var skärpta och löste det bra. Vi tog vara på chanserna, konstaterar hon.

Men Ornästränare Mattias Bergdahl har trots ännu en förlust inte tappat tron på sitt lags kapacitet:

– Man måste ha tålamod. Det kommer. Det går som tåget på träningarna och gruppen behöver bara växa in i det. Det är ett stort steg att gå upp i division 1. Men handen på hjärtat önskar jag att de fick en seger, det skulle de må bra av, säger han.