Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal behöver ledare som lyssnar

Vi vill att bygden ska utvecklas, växa och att vi blir fler invånare. För att det ska ske måste alla vara med.

Annons

Politiken kan inte ensam skapa fler invånare. Företag, föreningar och enskilda måste vara med i det arbetet. Det kräver många engagerande samtal och diskussioner. Samtal som sätter sakfrågor och alla invånares bästa i första rummet.

Av politiken krävs, för att vår kommun ska utvecklas ett mer öppet och involverande politiskt ledarskap. Mer av information och mer av samtal över partigränser. Vi politiker behöver ta viktiga beslut tillsammans. Beslut som utvecklar hela kommunen, som innebär satsningar och beslut som tyvärr någon gång innebär nedläggelser.

Utveckling kräver att det är högt i tak i våra politiska församlingar och att alla politiker är med och formar besluten. Blockpolitik och partipiska fungerar inte när det inte finns en majoritet som styr utifrån ett gemensamt politiskt program. Tvärtom leder blockpolitik till stiltje. Knappt något blir gjort.

Ljusdals kommun behöver därför ett politiskt ledarskap som kan hantera att det inte i alla frågor på förhand finns en majoritet. Ett ledarskap som lyssnar och tar in, som för diskussion och som söker sig fram till bra lösningar för alla invånare och för kommunen. Som sätter kommunen väl och sakfrågorna i centrum.

Mot den bakgrunden oroas vi av vad som sker i utbildningsnämnden där den socialdemokratiska ordföranden isolerar sig från resten av nämnden i stället för att söka lösningar.

Nydanarna har lagt en motion i kommunfullmäktige om införande av en ny politisk kultur. I januari skickade kommunfullmäktige motionen på beredning. I dag ligger den och samlar damm trots att Ljusdals kommun behöver en rejäl diskussion om politiskt ledarskap. Utan den diskussionen fastnar vi i formalia och gammal förstenad blockpolitik.

Lasse Molin (M) oppositionsråd

Maria Troedsson (M)

Torsten Hellström (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel