Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal behöver fordonsutbildningen

Hitintills har det fungerat bra med fordonsprogrammet som försett verkstäder med kvalificerad personal. Ungdomar har utbildats i kommunen och fått jobb i kommunen. Fordonsprogrammet är således bra och ska därför det inte läggas ner.

Beslutet att lägga ned fordonsprogrammet är felaktigt och det på två grunder. Åkerier, bussbolag och skogsmaskinföretag måste hålla sina fordonsparker i gång.

När fordonen går sönder eller behöver service krävs att det finns verkstäder med utbildad personal som snabbt kan laga, reparera och serva. När fordon står stilla kostar det företagen mycket pengar.

Hitintills har det fungerat bra med fordonsprogrammet som försett verkstäder med kvalificerad personal. Ungdomar har utbildats i kommunen och fått jobb i kommunen. Fordonsprogrammet är således bra och ska därför det inte läggas ner.

Den andra grunden är att beslutet som togs i barn- och utbildningsnämnden (bun) om att lägga ner programmet, togs utifrån den förutsättningen att det inte fanns några sökanden.

Det fanns inga sökanden därför att de redan i början av januari fått reda på att programmet var nedlagt. Det vill säga någon månad innan ett beslut skulle tas i bun.

Vi nya moderater kritiserar Malin Ängerå för att hon som ordförande i bun inte lyssnat på företag, elever och lärare och därigenom klubbat igenom ett beslut som skadar företag och får ungdomar att flytta från kommunen.

Vi kritiserar Malin Ängerå för hon inte reder ut vem som bär ansvaret för den felaktiga informationen om fordonsprogrammet.

Vi kritiserar henne också för att hon, när det står klart att felaktig information lämnats, inte tar ansvar för det och omprövar nedläggningsbeslutet.

Vår kritik kallas för gnäll. Så arrogant talar makten.

Ängerås agerande i bun är ett tydligt exempel på vad som S kallar för besparingar. Besparingarna är i själva verket neddragningar och nedläggningar och det är S som bestämmer om dem. Vad som ska läggas ner, hur det ska ske och när. Sedan får vi alla andra bära konsekvenserna.

Michael Angelryd (M)

Jan Hedlund (M)

Lasse Molin (M)

Mats Sundell (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel