Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljus framtid för Bollnäs sjukhus

I och med rapporteringen av landstingsledningens beslut att Bollnäs sjukhus ska upphandlas har en del oroliga röster höjts, bland annat på insändarsidorna i länets tidningar.

I och med rapporteringen av landstingsledningens beslut att Bollnäs sjukhus ska upphandlas har en del oroliga röster höjts, bland annat på insändarsidorna i länets tidningar. Förhoppningsvis så har avtalsdirektör Petter Karlssons klargörande för hur upphandlingen ska gå till rätat ut de frågetecken och undanröjt de farhågor som kan ha funnits.

Vi från Centerpartiet i landstinget ser en upphandling som en möjlighet för Bollnäs sjukhus och hela sjukvården i södra Hälsingland att få den stabilitet och långsiktighet som vi tror att verksamheten behöver och att en gång för alla få lägga de nerläggningshot, som florerat, bakom oss.

Vi i Centerpartiet har drivit denna fråga hårt i landstingsfullmäktige och är övertygade om fördelarna i en sådan lösning, inte minst på grund av de mycket goda erfarenheter vi har från upphandlade Bollnäs hälsocentral.

Däremot finns det många olika sätt att driva hälso- och sjukvård och det är nödvändigt att kreativa entreprenörer ges möjligheten att presentera en lösning som är rätt för just Bollnäs sjukhus. Utfallet vid upphandlingen kommer alltså inte att vara kostnadsbaserad, utan innehållsfokuserad.

Det är vår fasta övertygelse att detta är rätt väg att gå för Bollnäs sjukhus och södra Hälsinglands sjukvård i stort, för att behålla och vidareutveckla en högkvalitativ och behovsanpassad verksamhet.

För oss i Centerpartiet så känns det oerhört stimulerande och viktigt att vi har möjlighet att i majoritet driva och genomföra frågor som denna i landstinget Gävleborg, där behoven och individen är i centrum.

Landstinggruppen

Centerpartiet Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel