Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljunggren tar politisk timeout

Moderaten Greger Ljunggren, fullmäktigeledamot i Söderhamn, tar en politisk timeout på obestämd tid. Försäkringskassan misstänker att han står bakom bidragsfusk i mångmiljonklassen.

Greger Ljunggren (M) sitter i kommunfullmäktige i Söderhamn och är ordförande för Moderaterna i Söderhamn. Ljunggren tar nu en politisk timeout sedan det uppdagats att Försäkringskassan och Skatteverket har lämnat över en.

Greger Ljunggren är rullstolsburen och driver assistansbolaget Söderhamns öppna kooperativ. Enligt uppgift har Greger Ljunggren, via bolaget och under en sjuårsperiod, betalat ut runt tre miljoner kronor i lön till sina två söner. Pengar som kommer från Försäkringskassan och som sedan har betalats ut via bolaget.

Enligt den blogg som en av sönerna driver befann sig sonen under större delen av 2011 i Australien för studier. Trots detta tog sonen emot 310 942 kronor för sitt arbete som personlig assistent. Även tidigare år, när sonen studerade i Uppsala, har han haft långa resor till Greger Ljunggren i Söderhamn.

Under 2011 har även den andra sonen fått exakt samma ersättning för jobbet som personlig assistent. Samma år har han också haft inkomster på 194 000 kronor för sitt arbete som butikschef i Stockholm.

Turerna kring bidragen uppdagades sedan Försäkringskassan och Skatteverket fått ett tips om bidragsfusk. Myndigheterna började kontrollera uppgifterna och lämnade sedan över underlaget till polisen för vidare utredning. Enligt Upsala Nya Tidning finns det misstankar om grovt bidragsbrott.

Greger Ljunggren säger att han är mycket ställd över uppgifterna men vill inte kommentera ärendet vidare. Däremot bekräftar han att nu tar en politisk timeout.

– Jag har begärt en politisk timeout under den tiden som utredningen pågår. Sen får vi se om det blir en tillfällig eller bestående timeout, det beror på vad utredningen ger, säger Greger Ljunggren.