Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liw myser inför finalen

Formmässigt tycker Daniel Liw att han befinner sig i december.
Spelet på isen har talat ett annat språk.
På lördag är det han som ska riva upp försvaret i finalnykomlingen Västerås.
– Det känns bra nu, jag går mest runt och myser och laddar, säger Daniel.

Daniel Liw är en av många rutinerade finalspelare i Edsbyn. Mittfältsstjärnan, som under säsongen varit skadedrabbad, står inför sin femte säsongsavslutning på Studenternas – och Liw har lärt sig att njuta av situationen.

– Att vi spelar den sjätte raka finalen är helt overkligt. När man som vi är mitt uppe i det så märker man inte av det utan tänker bara framåt. Nu vill man bara njuta, säger Daniel.

På lördag har Liw, tillsammans med framför allt Per Hellmyrs och Pär Törnberg, till uppgift att hålla tempot uppe och få knock på Västerås. Och spelar Edsbyn som laget ska så tror Liw att det kommer bli tufft för VSK.

– Vi har hjälpt varandra bra under säsongen och visat att tillsammans är vi starka. Om vi gör så nu är det något som talar för oss på lördag, säger Daniel.

Om jag ska tvinga fram ett svar på vem som kommer avgöra finalen, vad säger du då?

– Då tror jag att Jonas Edling blir grym och sätter några viktiga mål. Han brukar vara bra i finaler.

Märker du av något finaldrag på "byn"?

– Det blir mycket snack och lyckönskningar. Kul att folk är intresserade.

Västerås är den klubb du på allvar fostrades i under tonåren. Känns det speciellt att möta dem?

– Det är bara tre spelare kvar sedan dess. Men även om det är lite av min "moderklubb" så känns det inget speciellt at möta dem. Man känner många spelare i andra lag också.