Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livskvalitet för skattepengarna

Annons

Glada Hudikbor och Hälsingar, nu måste vi ta i på skarpen.

Nu måste vi bli Arga Hudik och vända utvecklingen rätt med all kraft. I vår vackra nejd frodas så mycken framåtanda och entusiasm. Små företag med visioner vill få hit duktiga kreativa människor med frisk framåtanda för att utveckla sina idéer.

Alla företag vill behålla och skärpa kompetens. I bygden gror egentligen en gedigen framtidstro. Lokalpolitikernas tröttsamma småtjafs tycks tona ner i en allmän önskan och gemensam vilja om en positiv utveckling för vår bygd.

Här finns mycket vilja och fantastiska organisationer för fritidsaktiviteter av olika slag. Otaliga frivilliga klubbarbetare och ledare, som lägger ner ofattbar vilja, tid och energi för att skapa och organisera aktiviteter och evenemang för allas vårt bästa och vår glädje. Här finns fantastiskt fin ungdom, som sprider glans över Hudiksvall på scener, i idrottshallar, på idrottsplatser, i skog och mark, på is och snö.

Det var inte länge sedan vi hade en stor välorganiserad skidtävling på vår förnämliga stadionanläggning. Jag träffade många härliga ungdomar och elitåkare från hela landet. De flesta från Hudiksvall och trakten omkring. Allt detta, som vi vill vårda, värna och utveckla, hyser nu en för oss fjärran och verklighetsfrämmande misskött maktpolitisk koloss planer på att destruera och krossa.

Det måste vara både etiskt och moraliskt åtalbart, när ett landsting planerar att brutalt bryta ner den lokala grund, som är en förutsättning för bygdens framtidsliv och utveckling. När landstinget för ett antal år sedan gjorde en total omorganisation, var vi några röster, som förutspådde och allvarligt varnade för den utveckling, som nu drabbat oss. Vi måste sätta stopp för detta vansinne.

Målsättningen för landstingets arbete måste vara att skapa de bästa förutsättningar för länsinnevånarnas hälsa och livsglädje. Om man istället breder en våt grå filt över länet, särskilt Hälsingland, och skapar missmod och otrygghet, då har man ju fullständigt misslyckats med sin uppgift.

Då måste vi medborgare bestämt säga ifrån. Vi kan inte låta denna maktbuffel trampa ner oss och hela vår bygd. Det krävs ett samfällt uppror. Den landstingsskatt, som vi betalat in, får inte missbrukas. Den skall användas till trygg allomfattande sjukvård i vår bygd, för att den skall kunna fortleva och utvecklas.

Låt personalen få arbetsro. Sluta slösa resurser på ständiga förändringar, som dessutom alltid är försämringar. Värna om den vårdande delen, inte den tärande ledningskolossen. Livskvalitet vill vi ha för våra skattepengar!

Hudiksvall

Mer läsning

Annons