Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livsfarlig skolskjuts!

Efter nya upphandlingar med skolskjuts har resorna till och från skola blivit till en fara ute i Rengsjö och Växbo.

Efter nya upphandlingar med skolskjuts har resorna till och från skola blivit till en fara ute i Rengsjö och Växbo.

Linjebussen 78 är överfull! Barnen får stå i bussen den krokiga och långa vägen till Bollnäs. Vad händer om bussen måste bromsa för ett djur, får en sladd eller hamnar i diket? Det är jobbigt för en vuxen att stå den långa biten och hålla i sig och parera i kurvorna! Tänk då hur det är att vara sex år!

För att vänta och hoppa på bussen måste de som går i Rengsjö skola och åker med buss 78, gå över Växbovägen och stå vid vägkanten, eftersom många av hållplatserna saknar utrymme för alla barnen. Det finns inga gatlampor eller busskurer heller som skulle kunna skydda lite och lysa upp.

Skulle du låta din sexåring gå först cirka en kilometer efter en mörk väg, passera över Växbovägen för att sedan stå vid en stolpe på vägkanten och vänta i mörker och utan busskur?

Snart är det vinter, kallt och mycket snö. Hur blir det då utmed Växbovägen och på de platser där barnen ska kliva på sin skolbuss? Hur många kommer att bli påkörda i mörkret?

Barn är inte trafikmogna vid sex års ålder. De leker, går vingligt, står inte still, lyssnar inte, har ingen koll på att det finns faror med trafik.

De kollar vilken färg lastbilen har som slickar vägkanten och kollar om timmerbilen har mycket pinnar på flaket. Barnen tänker inte och kan inte ansvaras med trafikvett i unga år. Det är vi som vuxna som måste ta det ansvaret! Både vi som föräldrar och ni som ansvarar för att barnens skolskjuts skall vara säker.

Föräldrarna i Rengsjö och Växbo tänker ta sitt ansvar! Vi tänker inte låta våra barn stå och vänta på bussen ute vid Växbovägen! Vi kommer bland annat att kräva andra lösningar för säkrare skolskjuts och fler bussar som kan avlasta linje 78 så att den blir säker igen!

Spar inte på barnens liv som är allas vår framtid!

Ilsken förälder!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel