Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livliga toner i Ljusdals kyrka

Ett 20-tal personer trotsade snöslasket och tog sig till Ljusdals kyrka för att höra TrioConTrast ge en konsert med kammarmusik på söndagskvällen.

Den timlånga konserten bjöd på ett blandat program med musik av bland andra den franske 1600-talskompositören Marin Marais, den lettiske kompositören Petris Plakidis och den japanske Hajime Okumura, alla tidigare okända för större delen av publiken.

Masako Karlsson, som spelar piano i trion, är sedan ett halvår tillbaka organist i Ljusdals kyrka. Hon var glad att kunna bjuda in sina vänner att spela i kyrkan.

– Det är jätteroligt att de är här, jag har länge velat att de skulle komma. Efter sex månader börjar det här kännas lite som min kyrka, och äntligen kunde de komma hit och spela med mig, säger hon.

Trion, som förutom Masako Karlsson består av Sofia Nerman på flöjt och Alexandra Carlgren på cello, har spelat tillsammans i fem år och har rest runt i olika delar av landet och gett konserter. Sedan Masako Karlsson började som organist i Ljusdal har det dock blivit färre tillfällen att spela med trion.

– Det är lite svårare nu när jag jobbar, men jag hoppas att vi ändå kan fortsätta spela tillsammans, säger hon.

Trion mötte stor uppskattning hos publiken i Ljusdal, och fick varma applåder efter konserten. De livliga tonerna kom helt till sin rätt i kyrkans akustiska rum. En aftonbön på temat musik hölls av komminister Magnus Boäng mot slutet av konserten.