Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livfull träff vid Liv-Antes stuga

Ovanligt många spelmän och besökare dök upp på årets Liv-Antesträff, som gick av stapeln i ett soligt Boda på söndagseftermiddagen.

Annons

Det syntes redan på parkeringen att årets stämma var välbesökt. Ungefär 60 bilar stod parkerade, att jämföra med förra årets 40-45. Hudiksvallsbon Ragnar Bryntse som tidigare bodde i Skridsvik var en av spelmännen på plats. Han brukar vara med på Liv-Antesträffen i stort sett varje år.

– Det är en liten, mysig och intim stämma. Den är verkligen bra och jag brukar träffa några gamla bekanta här, sa han medan han bar det tunga dragspelet i riktning mot Liv-Antes stuga för att sedan sätta sig på en mossig sten intill Liv-Antes stuga och stäma in i allspelet.

Den månghövdade publiken hade slagit sig ner på campingstolar, picknickfiltar och träbänkar klädda i trasmattor. När Järvsö spelmanslag tog över gräsplätten intill stugväggen klappade publiken takten.

Samtidigt som Gnisselgänget spelade började buskspelet komma igång invid stugknuten och en bit in i skogen. Senare var det lotteridragning och därefter trallade Matilda Wengelin från Vallsta och Idun Hansen från Järvsö några visor.

– Vi är en liten del av ett band som heter Arvet. Vi hade inte planerat det, men eftersom båda råkade vara här kändes det kul att ta tillfället i akt, sa Idun Hansen.