Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livet i sin sommar – somrig konsert i Segersta kyrka

Den 11 juni är det dags för en somrig konsert i Segersta kyrka, då Monica Andersdotter och Forsbacka kammarkör uppträder.

Den 11 juni blir det en konsert i Segersta kyrka. Monica Andersdotter och Forsbacka kammarkör kommer och sjunger in sommaren med konserten "Livet i sin sommar". Monica Andersdotter bor i Stockholm men kommer från Segersta, och är jazz- och vissångerska och låtskrivare. Hon har jobbat ihop med bland andra Arne Domnérus, Jonas Knutsson och Svante Söderqvist. Dessutom samarbetade och turnerade hon i många år med gitarristen och musikern Anders Skogh, som har skrivit många av de arrangemang som Monica Andersdotter och kammarkören kommer att framföra under konserten. Monica har framträtt i flera olika sammanhang, bland annat Jazz på Skansen, Jazz i Svaben, Gävle konserthus.

Läs mer: Tunga namn bokade till Rosehills Sommartorsdagar i trädgården

Forsbacka kammarkör bildades redan 1962 och består i dag av 35 sångare, med en bred repertoar som består av både sakral och profan musik. Kören samarbetar regelbundet med både Gävle symfoniorkester och Sandvikens symfoniorkester. Ledare för kören är Eva Aronsson och Åsa Jehrlander.

Konserten ingår i Kultur & Musik vid Ljusnan och en av arrangörerna är KiKa, som firar 30-årsjubileum i år.