Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livet är heligt

Det förekommer en livlig debatt om dödshjälp i radio och TV. Läkarens uppgift är att bota, lindra och trösta. Detta måste vi slå vakt om och får inte rubbas. Livet är heligt och man kan inte ångra sig om man får hjälp att dö.

Annons

Det förekommer en livlig debatt om dödshjälp i radio och TV. Läkarens uppgift är att bota, lindra och trösta. Detta måste vi slå vakt om och får inte rubbas. Livet är heligt och man kan inte ångra sig om man får hjälp att dö. Det finns ju möjlighet till självmord vilket inte i dagens samhälle inte är straffbart. Skulle man få hjälp av sjukvården att dö skulle detta innebära konsekvenser som är oöverskådliga om man kommer in på sjukhus akut för att få hjälp. Man skulle ställa sig frågan: Är jag tillräckligt produktiv för att leva eller bedömer man mig som värdelös och ger mig en spruta för att somna in?

Tack för ordet

Rolf Samuelsson

Broderskapare

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel