Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Live: Se finalerna från EM-tävlingarna i Watercross på Långnäs i Bollnäs här

Under lördagen äger en EM-tävling i Watercross rum på Långnäs i Bollnäs. Helahälsingland.se livesänder alla finaler med start klockan 11.50.

För tredje året i rad arrangeras watercross-tävlingar på Långnäs i Bollnäs. Tävlingen körs i flera heat på en bana och förarna kör på snöskotrar. 2014 hölls en SM-deltävling och enligt tävlingsledningen var förarna så nöjda med både platsen och arrangemanget att Bollnäs erbjöds hålla en EM-deltävling redan kommande år – och så blev det. I helgen är det alltså andra gången som en EM-deltävling arrangeras på Långnäs. Läs mer: Vattenspäckad action när Watercross-EM intar Långnäsudd

Här ser du resten av sändningen

Förra helgen hölls en SM-deltävling i Hassela.

Läs mer: Så var watercrosshelgen i Hassela: "Så länge man håller sig flytande så är det jäkligt kul"

29 förare är anmälda till tävlingen. Bland dem finns förra årets segrare Morten Blien från Norge, som ska tävla i VM i USA senare i år, och Miranda Tjärnström från Skellefteå som var inbjuden till att tävla i EM förra året men som då tackade nej.

Att köra en snöskoter på vatten kräver sin förare. Ett enda misstag kan leda till att skotern sjunker. Därför kommer alla skotrar att vara utrustade med en självutlösande bärgningslina, och flottar som kan bärga skotrar kommer att finnas på plats.

Vår livesändning startar klockan 11.50 och pågår tills finalen är i hamn och vi har intervjuat segraren. I sändningen får ni träffa arrangörer och tävlande. Och självklart får ni se alla de olika finaleheaten.