Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liukkonen flyttar hem

(Uppdaterad 15.41) Juho Liukkonen lämnar Bollnäs för moderklubben Kampparit.

Men mittfältaren öppnar för en återkomst i framtiden.

– Jag stänger absolut inte dörren, säger 29-åringen.

Annons

Skadedrabbade Juho Liukkonen tog timeout efter säsongen. Nu väljer finländaren att lämna Bollnäs – för att återvända till moderklubben Kampparit.

– Det blev så efter alla skador. Jag vill bli frisk nu och har fått jobb här i Finland, så jag kommer att spela med Kampparit nästa vinter.

Kontraktet är skrivet på tre år, men i avtalet ingår en klausul som gör att Juho Liukkonen har rätten att lämna efter nästa säsong.

– Jag har pratat med sportgruppen i Bollnäs och nu ska jag bli frisk och träna hårt inför nästa säsong. Sedan har jag möjlighet att komma tillbaka till Bollnäs, jag stänger absolut inte dörren för det, säger han.

Totalt blev det fem säsonger för Juho Liukkonen i Bollnäströjan. Han lämnar med ett starkt poängfacit för en mittfältare – 101 mål och 35 assist. Han lämnar också en stad och klubb som har skänkt honom fem fina år.

– Det har varit en fantastisk upplelvelse att vara med om, med Bollnäs och svensk bandy. Det är en nivå till jämfört med finsk bandy och jag har träffat många nya kompisar, säger Juho Liukkonen.

– Jag har bara positivt att säga om Bollnäs och det är bara att tacka för den här tiden. Jag får hoppas att det blir något mer med Bollnäs i framtiden, avslutar han.