Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litet väveri på landet

Elin Westlund ser en detalj i naturen eller hittar ett gammalt foto. Inspirationen finner hon nästan överallt. Och när hon funnit den sätter hon sig vid sin vävstol i det stora rummet på övervåningen.

Utanför det vita, gamla trähuset växer jordgubbar, kryddor och blommor i olika färger. Grinden som leder in till gården är blågrön med några rostfläckar. Utanför på gårdsplanen av grus står Långheds gamla mack. Där inne pågår just nu, med start i lördags, Elin Westlunds utställning- och gårdsbutik med vävar.

Jag öppnar dörren till butiken och möts av varma filtar, färgglada gardiner, mönstrade mattor, sjalar och armband. Någon minut senare hör jag fotsteg i gruset och Elin kommer in genom dörren.

Hon började att väva under gymnasietiden och sen var hon fast. Hon tycker om att arbeta i material med hög kvalitet, och använder sig ofta av lin och ull. Vad hon skapar beror på humör.

- Jag är inte så bra på att bara producera, utan vill att mina saker ska ha olika uttryck. Har jag vävt en matta, som är tjock och tung, brukar jag ofta vilja väva något som är skirt och lätt efter det.

Utställningen och butiken pågår fram till den 12 augusti, och det är första sommaren Elin visar sina alster på det här sättet.

- Jag hoppas att det kommer mycket folk, både lokala invånare och turister.