Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liten oro trots flera misshandelsfall

I fredags misshandlades en mellanstadieelev från Bergviksskolan. Under måndagen anmäldes ytterligare fall av misshandel från skolan. Men det uppblossande våldet sägs från skolledningen vara isolerade händelser och inte någon våldsvåg.

Annons

I fredags misshandlades en pojke som gick på Bergviksskolans mellanstadium. Pojken hade friluftsdag och befann sig på Bergviks IP när han misshandlades av två högstadieelever. Det slutade med att mellanstadieeleven fick söka vård.

Misshandeln hade föregåtts av hot mellan de inblandade. Elever från Norrtullskolan ryktades vara på väg för att ställa till med bråk. Våldet och hoten var en engångsföreteelse, sa rektorn Tommy Lindvall på måndagseftermiddagen efter att ha rett ut händelsen med de inblandade och föräldrarna.

– De är egentligen ordentliga pojkar, det brast helt enkelt för dem.

På måndagen såg skolan ut att fungera som vanligt igen. Det skulle ha kunna vara en helt normal skoldag om det inte vore för den civila polisbilen på parkeringsplatsen och den målade polisbilen som dök upp strax därpå.

Måndagen började nämligen också oroligt. Det blev bråk under en brandövning och senare fick polis rycka ut till ytterligare en misshandel som pågick utanför skolområdet. Den misshandeln hade inte något med fredagens misshandel att göra.

De plötsliga utbrotten av våld och förekomst av tillhyggen förvånar personal och polis.

– Det jag känt när jag besökt skolan är att stämningen varit rätt bra. Skolan tar nu itu med arbetet och jag hoppas och tror att det blir bra, säger Mattias Fredlund, ungdomspolis i Söderhamn.

På måndagen arbetade han och skolpersonalen med att reda ut vad som hänt och för att försöka förhindra framtida bråk.

– Vi jobbar alltid aktivt med bråk som uppstår på skolan. Men det är oftast inte av den här digniteten, säger Tommy Lindvall.

Han anser att de senaste dagarnas våld bara är undantag från en annars god ordning på Bergviksskolan.

Personal och elever från låg-, mellan- och högstadiet, uttryckte de samma åsikt: "Otäckt och oroligt i fredags men annars är det bra på skolan."