Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liten kamera skördar framgångar

En kamerauppfinning med anknytning till Gnarp fortsätter att uppmärksammas runt om i världen.

Annons

Den lilla kameran Narrative, stor som en femkrona, listas nu som nummer ett av Tech EU, en sajt som presenterar innovativa nyheter. Bakom den står en grupp författare och entreprenörer med inriktning på kvalitet.

Kameran har också testas av Wall Street Journal som konstaterat att den svenska prylen är tekniskt överlägsen sina konkurrenter.

Kameran har utvecklats av sex personer, varav en är Gnarpsbördige Simon Pantzare.

Med hjälp av den och en tillhörande molntjänst för lagring av bilder kan Narratives användare dokumentera sin vardag automatiskt – var 30:e sekund. I senaste numret av Ny Teknik beskrivs också svårigheterna med kameran, att det är lätt att glömma att man bär den och att man därmed riskerar fotografera olämpliga situationer, samt att bildkvalitén varierar.

Genom bilderna skapas ett livsflöde med geografiskt taggade bilder. Användarna kan sedan med hjälp av molntjänsten dela sina bilder och livshändelser med vänner och bekanta.