Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lita inte på X-trafik!

Om informationstavlan på Hudiksvalls station visar att X-tåget är 30 minuter försenat och högtalaren meddelar samma sak så lämna inte stationen!

Om informationstavlan på Hudiksvalls station visar att X-tåget är 30 minuter försenat och högtalaren meddelar samma sak så lämna inte stationen! Gå inte till kiosken och köp en tidning eller ta en promenad för att fördriva tiden! Tåget kan ju ha kört in förseningen och avgått 15 minuter tidigare än beräknat!

Detta hände oss på onsdag förmiddag. Vi kom tillbaka till en tom station och enligt X-trafiks upplysning skulle vi ha väntat på stationen och inte litat på tidigare upplysningar! Vi fick ta bilen till Gävle för att hinna till ett avtalat möte.

Birgitta Ljunggren

arg och besviken resenär

X-trafik svarar: Jag får beklaga missen. Jag förstår att det känns retligt att inte komma med efter att ändå ha väntat på ett försenat tåg. Men, man måste hålla koll på hur annonserade förseningar utvecklas. Det är Banverket som sköter informationen på tavlor och via högtalare på stationerna. Trafikledarna som sköter informationen ser var alla tåg befinner sig på spåret och kan då dra en slutsats om hur försenat tåget är. Med hjälp av annan information om trafikläget ger man sedan en prognos om förseningen. Vanligtvis är man försiktig och vi som åker tåg i länet kan ofta iaktta att tågen blir något mer försenade än vad som sagts tidigare. Men, ibland kan trafikläget förändras. I stället för att få vänta på möte med två tåg så kanske det aktuella tåget får köra direkt och det kan lätt göra upp till 10 minuter.

Det är helt okej att ta en promenad men man måste ha koll. Lämnar man stationsområdet så kan man ha koll på informationen på dator eller mobiltelefon via internet. Gå in på aktuell trafikinformation/sök station så kommer samma information som på tavlorna upp. Lägg gärna upp den som en favorit och kolla läget innan du tar dig till stationen.

Lars Björling

affärschef

X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel