Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisas ostkaka bäst i Sverige

Hälsinge Hamboni, en wokad ostkaka med chili och pinjenötter, har utsetts till Årets bästa nya landskapsrätt. Bakom skapelsen står hälsingefantasten Lisa Gustavsson Flygt.

Bland 3 000 recept från landets 25 landskap föll Lisa Gustavsson Flygts Hälsingeostkaka juryn på läppen. Vinsten, förutom äran och 55 000 kronor, blir att publiceras i Icas nya kokbok "Sveriges nya landskapsrätter", som kommer den 15 mars. Vinnaren bor i Uppsala men tillbringar sportlovet vid släktens paradis runt Dellensjöarna och det egna fritidshuset i Friggesund.

- Jag älskar Hälsingland, är född i Bollnäs, men släkten kommer från Bjuråker. Så jag har ätit ostkaka hela mitt liv, säger hon.

Hur ska vi hälsingar få smak på den nya ostkakan?

- Jag vet inte, jag hoppas bara att det finns ostkaka i butikerna när boken kommer ut så folk får chansen att prova. Frödinge ostkaka har gjort sitt, nu ska vi visa vad vi går för!