Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linus knäar inte för ö-loppet

Vadslagning en blöt kväll i goda vänners lag och en vågnål i sakta mak mot 100 kilo. Det var två avgörande ingredienser för att få söderhamnaren Linus Gustafsson in på löparbanan. På lördag är det lite av examensdags när han ställer han sig på startlinjen i det klassiska Lidingöloppet över tre mil.

Annons

– Jo, det var faktiskt en fyllevadslagning, men inte om Lidingöloppet utan om en start i Stockholms jubileumsmaraton, den 14 juni nästa år, 100 år efter Stockholmsolympiaden. Så Lidingöloppet blir en test på vägen, säger Linus Gustafsson knappt två dagar innan startskottet avfyras.

Men vägen till långloppsintresset har inte varit alldeles fri från bekymmer. Det har absolut inte varit lätt att kapa kilon och bygga på träningsdagboken med kilometer och mil.

– Fast jag är fruktansvärt envis när jag ska göra någonting. Och jag har hela tiden haft problem på löparknän och ömmande benhinnor.

Vad är ditt nål?

– Under tre timmar, men jag vet inte. Det kan bli svårt, säger Linus Gustafsson.