Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linnea från Järvsö utsedd till ny Wångenambassadör : "Det känns väldigt kul"

Linnea Hollander från Järvsö är utsedd till 2016 års Wångenambassadör av travsportens riksanläggning Wången.
Priset: ett stipendie värt 10 000 kronor som delas ut under V75.

Efter en jämn omröstning utseddes 2016 års Wångenambassadör för femte året i rad av travsportens riksanläggning Wången. Anläggningen Wången är ett nationellt utbildnings- och utvecklingscentrum för hästnäringen med internationell forskning. Där utbildas omkring 200 ungdomar och vuxna. Bland annat Linnea Hollander från Järvsö som tar studenten i början av juni.Två elever, och inte en som traditionen tidigare år varit, fick utmärkelsen efter att studenter och personal från skolan röstat fram pristagarna. Linnea Hollander från Järvsö och Josefin Svärdfeldt från Östersund är de två eleverna på skolan som efter omröstningen tillsammans fick axla titeln.

Läs mer om Linnea Hollanders praktik i Australien: Söderhamnstjej gör hästpraktik i Australien: "Jag stortrivs här"

– Det känns väldigt kul, säger Linnea Hollander, från Järvsö.

– Jag måste ändå säga att jag är överraskad och att det var oväntat. Jag upplever att det finns väldigt många i vår klass att se upp till – på olika sätt, säger hon.

Utmärkelsen kommer att delas ut vid studentexamen i början av juni och ges till den elev som på bästa sätt agerat förebild under sin gymnasietid.

Läs även: Travprofiler om Matildas bedrift: "Jag är mäkta imponerad"

Motiveringen till Linnea Hollander och Josefin Svärdfeldts utmärkelse:

Med en välkomnande och positiv attityd till såväl två- som fyrbenta bidrar Josefin och Linnea i allra högsta grad till att sprida en positiv bild av Wången och av svensk hästsport – i såväl Sverige som i andra delar av världen.

– Vi kommer att få ett diplom i kyrkan och sen kommer vi att få en check som kommer att delas ut under V75 på Östersundstravet. Det känns väldigt nervöst, säger Linnea Hollander.

I höst kommer Linnea Hollander att flytta till Australien och jobba som hästskötare hos travtränaren David Aiken. Ett jobb hon fått efter att hon tidigare varit hos travtränaren och praktiserat.

Se också: TV: Här skenar hästarna genom köpingen

– Jag siktar på att vara där och jobba till slutet av januari, början på februari, Sedan åker jag nog hem och försöker att hitta något jobb här hemma som också innebär att jag får jobba med hästar, säger Linnea Hollander.