Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linnéa Elfström pratade om skilsmässor i riksdagen – vill göra skillnad

Linnéa Elfström från Ljusne var nyligen inbjuden till Sveriges riksdag för ett samtal med moderatkvinnornas ordförande Eva Solberg om rörelsen WeRise.
– Det var jätteinspirerande att få träffa henne, säger Linnéa Elfström.

Linnéa Elfström startade WeRise för att kunna öka medvetenheten i samhället om hur ett barn påverkas av sina föräldrars skilsmässa eller separation. Eva Solberg har jobbat med en rapport för vad samhället kan göra för att förbättra dagens vårdnadstvister.

– Jag tycker att det var jättehäftigt att träffa någon som jobbar så målinriktat med att skapa bättre förutsättningar för barn och familjer, säger Linnéa Elfström.

Läs också: Linnea ger barnperspektiv från en skilsmässa: "Idén kom när jag hittade min dagbok"

Från två olika perspektiv har de tagit sig an samma ämne, och Linnéa Elfström tror att mötet kan vara nyttigt för båda i deras vidare arbete.

– Jag tänker att jag på något sätt måste involvera politiken för att kunna göra skillnad. Där kan hon hjälpa och guida mig. Sedan kan jag bidra med mitt barnperspektiv, säger hon.

Linnéa Elfström ringde själv upp Eva Solberg för att få till ett möte, och hon känner att det finns potential med ett samarbete längre fram.

Läs också: Linnea om att vara skilsmässobarn: "Det är barnen som har rätt till sina föräldrar, inte tvärt om"

Just nu sitter Linnéa Elfström och planerar en WeRise-dag i Stockholm i vinter. Med en föreläsning, en egenproducerad kortfilm och andra aktiviteter hoppas hon kunna skapa en mini-mässa som även lockar till sig andra organisationer.

– Tanken med WeRise är att vi kan vara en kanal dit man kan vända sig. Sedan kan vi slussa vidare till den hjälp som behövs, säger Linnéa Elfström.

Läs också: Linnea ut ur atleterna: "Det var sjukt häftigt och jag är tacksam och stolt"