Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindriga skador efter fall från kyrkläktaren

Tillståndet för den hantverkare som skadades vid ett fall inne i Njutångers kyrka på måndagen är tämligen gott.

Mannen vårdas ännu på Hudiksvalls sjukhus, men skadorna är lindriga enligt landstingets presstjänst. Mannen ska ha brutit en fot på flera ställen i samband med fallet och han har skärskador i buken.

Arbetsplatsolyckan inträffade strax innan lunch. Kyrkan genomgår just nu en omfattande renovering och mannen utförde arbeten när han föll från läktaren.

Hur olyckan gått till är inte klarlagt, men mannen har fallit fyra-fem meter ner på kyrkans trägolv. Enligt uppgift skulle han ta ner ett fönster inne i lokalerna.

Rune Brolin ansvarar för Kyrkbladet i Njutångers församling och befann sig i kyrkan vid händelsen. Han tillkallade ambulans och pratade med hantverkaren som var vid medvetande.

– Han kunde inte resa sig och blödde mycket, säger Rune Brolin som inte såg själva fallet.

Han bedömer att mannen på något sätt ramlat mellan kyrkans läktare och väggen.

Ambulans var snabbt på plats, inom tio minuter tror Rune Brolin. En stund senare var även en polispatrull på plats.

– Man tycker alltid att det tar lång tid, med de kom egentligen direkt, säger han.

Skanska är totalentreprenör för renoveringen av kyrkan.

– Vi har haft en underentreprenör på plats. På något sätt har han fallit igenom ett fönster, sa Skanskas kommunikationsansvarige, Olle Rundgren, på måndagseftermiddagen.

Hudiksvallspolisen har i det första skedet upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada, enligt rutinerna vid misstänkta arbetsplatsolyckor. Ärendet kommer att tas över av miljöroteln i Gävle och senare granskas av en åklagare.