Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindgren om rysk förstärkning till Bollnäs: "Jag har hört att han vill spela i Sverige"

Utbudet av topppspelare på den svenska marknaden blir allt mindre. Därför kommer fler och fler uppgifter på att svenska klubbar blickar österut i jakt på förstärkningar.

Bollnäs föll mot Villa Lidköping i SM-slutspelet. Men efter det har det varit tyst runt klubben, som brutit med mittfältaren Marcus Wikman och förlängt några kontrakt med spelare ur förra säsongens trupp.

LÄS MER: Du har väl inte missat Bandypuls silly season-chatt?

I övrigt har det varit tyst. Men enligt uppgifter till Bandypuls så har klubben börjat söka förstärkningar utanför Sverige.

Och en kontakt kan klubbchefen Robban Lindgren direkt bekräfta.

- Det är klart att jag pratat med Lippi (Juho Liukkonen), men detär inte så konstigt eftersom han vill spela med Bollnäs. Men då ska han vara kry och andra sociala bitar fungera också, säger Robban Lindgren, som fått rapporter om att den finske spelare, som gjorde fem säsonger med Bollnäs mellan 2009-2014 nu är helt frisk.

Men ett annat spår som nått Bandypuls rör ryska spelare där bland annat supertalangen Nikita Ivanov koppplas samman med Bollnäs.

- Nikita Ivanov? Det väljer jag att inte kommentera så mycket, jag har hört att han vill spela i Sverige, men jag har inte pratat med honom. Det är allmän oro där borta, så det kanske är dags att prova Sverige för dem igen, säger Robban Lindgren.

LÄS MER: Kontraktsläget i Bollnäs just nu

Ser du framför dig att det kan bli fler ryska spelare i elitserien nästa säsong?

- Det kanske blir mer ryskt än bara i Tillberga. Det vore en rolig krydda för elitserien om det blev så, det är alltid kul med bra bandyspelare. Men samtidigt så vill vi ju se lite fler av våra framtida svenska bandyspelare, det går inte att stänga dörrarna för dem.

Robban Lindgren menar att svensk bandy står inför ett generationsskifte nu som måste ske de närmaste åren.

- Ja, eftersom det börjar bli många som är 35- till 40 år gamla. Om alla de slutar om två år, vilka ska spela då? Det är inte så enkelt att bara släppa fram spelare. Men den generation vi ser nu med spelare som Andreas Westh och Daniel Mossberg kom ju fram som unga spelare, de är ett exempel som visar att det går. Nånstans måste man få växa med förtroendet, säger han.