Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindestam delar Löfvens bedömning

/

Kommunstyrelsens ordförande i Söderhamn, Sven-Erik Lindestam (S) uttalar förståelse för regeringens beslut att utlysa extraval den 22 mars.

Annons

– I det läge som är, med den låsning vi har, är det den enda vägen framåt. Moderaterna har en abdikerad partiledare, det finns ingen kandidat till att bilda regering på den borgerliga sidan. Jag förstår hur regeringen kom fram till den här slutsatsen, och jag delar deras bedömning, säger Sven-Erik Lindestam.

Kunde han inte ha avgått och ombildat regeringen istället?

– Det hade han kunnat göra. men när de borgerliga partierna har sagt nej till att samarbeta, och det parlamentariska läget är oförändrat skulle en ny regering ha fått ännu sämre mandat. Vi måste söka väljarnas stöd för en förändrad politik. Det går inte att styra landet som det är nu, säger Sven-Erik Lindestam.

Vad innebär det här för Söderhamn?

– Det innebär att vi går miste om pengar till äldreomsorgen. För partiet betyder det att vi kommer att få sätta vår valorganisation på fötter igen inför 22 mars. Mot barkgrund av att det här läget måste lösas, så känns det otroligt nödvändigt att bidra på alla sätt så att Stefan Löfven kan komma tillbaka och ge oss en regering med större auktoritet, säger Sven-Erik Lindestam.

Innan regeringen fattade beslut om extraval fattade riksdagen beslut om att anta Alliansens budget. Denna kommer gälla under året oavsett valutgång, med vissa möjligheter till modifiering.

Beslutet om extraval innebär att svenska folket kommer att få gå till valurnorna för tredje gången på mindre än ett år.

Annons