Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindestam besviken på Juholt

Kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S) tror inte att Håkan Juholt medvetet skulle ha fuskat med bostadsbidraget.

Men han tycker att Juholt har varit utomordentligt klantig.

Håkan Juholt var Sven-Erik Lindestams favorit när Socialdemokraterna skulle utse en ny partiledare.

– Jag tycker att han är en god kommunikatör, och att han kan föra partiet framåt, säger Sven-Erik Lindestam, och lägger sedan till ordet initialt.

Just nu är han mest besviken över att Juholt kunde vara så klantig, och det som bekymrar Lindestam mest är själva sakfrågan om som rör bostadsbidraget.

Enligt Dagens Industri har Juholts assistent Peter Cervin informerat Juholt om att han skulle ändra blanketten för bostadsbidraget, när det blev känt att han hade en sambo. Men Juholt ändrade inget, utan krävde full ersättning för sin övernattingsbostad i september.

– Det är ju så självklart att hans sambo ska vara med och betala hyran, och jag kan känna mig störd över den försummelsen. Med den inkomsten han har är det fullt möjligt att klara sig med ett halvt hyresbidrag.

Han har svårt att tro att Håkan Juholt gjorde det här medvetet.

– Det är så utomordentligt klantigt, och sådana här saker kommer alltid fram förr eller senare. Händelsen kom olägligt och skymmer det politiska arbetet.

Men han kräver inte Juholts avgång. Däremot välkomnar han åklagarens granskning av bidragsfrågan.

– Leder den till ett åtal måste man ta sig en funderare. Då kan det vara läge för en time out.

John Staffas (S), ordförande i kommunfullmäktige, har ingen särskild relation till Håkan Juholt.

– Politiker är människor och kan göra fel, men inte vilka fel som helst, eftersom det rör sig om ett förtroendeuppdrag och sådana här händelser skadar förtroendet för partiet, säger han.

Bengt-Olof Hedman (S) har fortfarande förtroende för Håkan Juholt.

– Det pågår en utredning som får visa vad som händer. Han är oskyldig till motsatsen bevisas. Det enda vi vet i dag är en massa lösryckta påståenden i tidningarna, säger han.