Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindell Vikarby vill skrälla

Jessica Lindell Vikarby var med sin 18:e placering i den totala världscupen bästa svenska i vinter.

Men när det kommer till slalomen rankar hon sig inte som någon favorit.

– Jag åker ju inte mycket slalom alls, men jag har hört att det är en ganska lätt backe så jag får försöka att köra järnet, säger hon.

Annons

Trots att hon vanligen inte kör slalom väljer den 28-årige Huddingeåkaren att ställa upp i disciplinen när det vankas SM i Hassela.

– Jag åker ju storslalom, och det är ändå ganska tekniskt. Jag försöker att alltid ställa upp i slalom på SM. Jag tror att det är viktigt för sporten också, jag minns när jag var yngre hur roligt jag tyckte att det var att få tävla mot landslagsåkarna i SM, säger Jessica Lindell Vikarby.

Säsongens stora mål var att ta ett kliv till i sin utveckling i storslalom. Någonting som hon också har gjort under årets världscupssäsong.

– Jag är jättenöjd, storslalomen har gått över förväntan. Det är jättekul att jag har fått ihop åkningen så bra och jag är jättenöjd med det jag presterat.

Förra helgen tog hon dessutom SM-guld i storslalom och försvarade då sitt guld från fjolåret. Och med det i bagaget går det ändå inte att räkna bort Lindell Vikarby i Hassela.

– Jag har hört att det är en ganska lätt backe så jag får försöka att köra järnet, säger hon.

Mer läsning

Annons