Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindberg sprang i från alla

Edsbyns långskubbarsuverän Mikael Lindberg visade storform när han vann BL-loppet i Näsviken på onsdagskvällen.
– Det kändes som en bra dag på jobbet och det blev en bra genomkörare inför nästa tävling som är halvmaran i Ljungdalen. Tiden 34.28 på den krävande banan måste jag vara nöjd med sa Mikael.

Annons

Årets BL-lopp blev en stor framgång för arrangerande Näsviks IK. Rekordmånga tävlande trivdes fint i det sköna sommarvädret

Den stora publiken tjusades av Mikael Lindbergs härliga löparstil när han rusade fram längs den drygt en mil långa banan. Bidrog till den fina kvällen gjorde också Nordanstigs Linus Persson som hade en tuff spurtuppgörelse med Edsbyns Markus Lindberg på korta banan. Segermarginalen blev elva sekunder.

Tvåan i herrarnas 10,4 km Rikard Larsson från Delsbo var också nöjd med egna insatsen trots att han var slagen med nästan fem minuter av Mikael Lindberg. Jonas Långberg, Hudiksvalls IF, sprang in på en fin tredje plats.

Madeleine Shemweta, Hässelby vann damernas långlopp. Näsvikens Agnes Åsander-Gran sprang in på en fin tredje plats.

Martina Gidlöf, Lidingö, vann damernas 4 km på bra sätt. Bästa ”hemmalöparen” var Delsbos Ingrid Brink, på en femte plats.