Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindberg öppnar butik mitt i Stockholm

Nu storsatsar Lindberg. Om mindre än en månad slår dörrarna upp till en renodlad Lindberg-butik, mitt i centrala Stockholm. Butiken ska fungera som konceptbutik, och showroom för alla deras produkter.
– Det är grymt spännande, säger Magnus Rubensson, produktansvarig.

På Gamla Brogatan, alldeles i närheten av klassiska shoppinggallerian PUB-huset, ska butiken snart öppna. Enligt Magnus Rubensson är den efterlängtad.

– Vi har inte riktigt någon butik i området som säljer hela vårt sortiment, bara vissa delar. Däremot har efterfrågan funnits, men vi har inte kunnat hänvisa någonstans. Så det finns helt klart ett behov.

Dessutom ska butiken fungera som showroom och konceptbutik – alltså en butik som ser ut precis som Lindbergs själva vill att den ska, för att återförsäljare ska veta hur de ska låta sina butiker se ut.

– Särskilt utländska kunder frågar ofta hur deras butiker ska se ut och vill gärna komma och titta på en i Sverige.

Det låter som en kostsam satsning?

– Ja, det är det ju. Läget är centralt så det är ingen billig lokal. Men vi har utrymme att satsa lite. Och vi vill fortsätta utveckla företaget, då blir det här ett naturligt steg att ta.

Edsbyföretaget Lindberg gör bland annat mössor och ytterkläder som säljs både i Sverige och resten av världen genom återförsäljare. Rubensson konstaterar att Stockholmsbutiken kommer att ställa högre krav på företaget.

– Nu måste vi verkligen vara på tårna och hänga med när det gäller design och trender. Det här sätter press på oss att vara med och ta fram riktigt bra grejer.

Butiken öppnar i slutet av november. Två personer har anställts och det kan komma att bli flera, sammanlagt tror Rubensson att det kan röra sig om tre-fyra tjänster i butiken. Till en början kommer det att finnas en del kläder av ett annat märke, framför allt vuxenkläder.

– Men planen är att vi ska ta fram egna vuxenkläder också, redan till nästa kollektion.