Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linda Hedström vann med Hot Tub

Hagmyrens Linda Hedström fick chansen att rida landets bästa montéhäst, Hot Tub, vid Bergsåkers fredagstävlingar. Hingsten, som nu hunnit bli nio år, motsvarade också favoritskapet.

I ledningen bestämde man första varvet till 1.15,5. Sedan drogs farten upp en del och man blev rejält utmanad av Regent Royal. När det stod och vägde mitt på upploppet blev det galopp för Regent Royal och Hot Tub blev då ensam på 1.14,4/2140a och vann till favoritoddset 1,35. Segern var värd 50 000 kronor.

I dagens avslutande lopp blev det en tuff duell till slut mellan två Hagmyrenhästar. Lärlingen Rikard Skoglund klev fram 700 kvar från femte par utvändigt och efter en slutsväng i tredje spår kunde han avgöra knappt mot Leif Jonssons Hulte Svarten. Den sistnämnde gjorde ett kanonlopp då han gick större delen av loppet i dödens.

Vildvitter vann på 1.26,4/2180 och delade ut höga 33,23 i vinnarodds. Den segern var värd 40 000 kronor.